Etiket Sonuçları: Eyüp ATAR

May

Okulumuzda haziran döneminde yapılacak sorumluluk sınavına katılacak öğrenciler ve dersleri ile ilgili çizelgeye aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz. Sorumluluk sınavına katılacak mezuna kalmış veya beklemeli öğrencilerin 29.05.2024 tarihine kadar okul idaresine dilekçe vermeleri gerekmektedir. Dilekçe örneğine  aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

Nis

Okulumuzda 25.04.2024 tarihinde öğretmenler odasında Müd.Yard. Eyüp ATAR başkanlığında 2.dönem ŞÖK toplantısı yapıldı. Toplantıda aşağıdaki maddeler ele alındı.

GÜNDEM

1- Açılış yoklama,

2- Öğrenci başarı durumlarının incelenmesi ve başarıyı arttırıcı önlemlerin alınması,

3- Derslerin öğretim programlarına uyumlu olarak yürütülmesi,

4- Sınıf geçme ve sınıf tekrar durumları,

5- Özel eğitime ihtiyacı olan/kaynaştırma yoluyla eğitimlerine devam eden öğrencilerin başarısının arttırılması ve eğitim hizmetlerinden daha etkin yararlanmalarının sağlanması amacıyla alınacak tedbirler, yapılması gereken iş, işlem ve planlamalar,

6- Eğitim kaynaklarıyla atölye laboratuar ve diğer birimlerden güvenli bir şekilde yararlanma ve planlama,

7- Okul çevre işbirliği,

8- Eğitim kurumu, ilçe, il, yurtiçi ve yurtdışında düzenlenecek bilimsel, sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif etkinlikler ve yarışmalar ile geziler, öğrenci kulüp ve topluma hizmet çalışmaları,

9- Öğrencilerde girişimcilik kazandırılmasına yönelik çalışmalar,

10-Öğrencilerin kişilik, beslenme, sağlık ve sosyal ilişkilerinin geliştirilmesi,

11- Okul sağlığı çalışmalarına yer verilmesi,

12- Değerler eğitimi çalışmalarına yer verilmesi, mesleki uyulamaların düzenlenmesi ve değerlendirilmesi

13-İş sağlığı ve güvenliği tedbirleri doğrultusunda eğitim ve öğretim faaliyetlerinin planlanması,

14-Öğrenci ödev ve projelerinin değerlendirilmesi ve sınavların planlanması

15-Öğrenci devamsızlıklarının önlenmesi için alınacak tedbirler

16-Dilek ve temenniler ve Kapanış.

2.Dönem 1. Sınav takvimine aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

Ara

Okulumuzda 12.sınıflara yönelik üniversite sınavına hazırlık kapsamında 01.12.2023 tarihinde deneme sınavı yaptık. Öğrencilerimizin sınava hazırlık motivasyonlarını yükseltmeyi amaçladık. Rehberlik servisi , öğretmen ve okul idaresi işbirliğinde öğrencilerimizin eğitimlerinini ve başarılarını önemsiyoruz.

Kas

Okulumuzda kasım ayı Şube Öğretmenler Kurulu toplantısı Müd.Yard. Eyüp ATAR başkanlığında 22 Kasım 2023 tarihinde saat 15.10 da öğretmenler odasında okulumuz öğretmenlerinin katılımıyla gerçekleşti.

Toplantıda aşağıda belirtilen maddeler görüşüldü.

1- Öğrenci başarı durumlarının incelenmesi ve başarıyı arttırıcı önlemlerin alınması,

2- Derslerin öğretim programlarına uyumlu olarak yürütülmesi,

3- Sınıf geçme ve sınıf tekrar durumları,

4- Özel eğitime ihtiyacı olan/kaynaştırma yoluyla eğitimlerine devam eden öğrencilerin başarısının arttırılması ve eğitim hizmetlerinden daha etkin yararlanmalarının sağlanması amacıyla alınacak tedbirler, yapılması gereken iş, işlem ve planlamalar,

5- Eğitim kaynaklarıyla atölye laboratuar ve diğer birimlerden güvenli bir şekilde yararlanma ve planlama,

6- Okul çevre işbirliği,

7- Eğitim kurumu, ilçe, il, yurtiçi ve yurtdışında düzenlenecek bilimsel, sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif etkinlikler ve yarışmalar ile geziler, öğrenci kulüp ve topluma hizmet çalışmaları,

8- Öğrencilerde girişimcilik kazandırılmasına yönelik çalışmalar,

9-Öğrencilerin kişilik, beslenme, sağlık ve sosyal ilişkilerinin geliştirilmesi,

10- Okul sağlığı çalışmalarına yer verilmesi,

11- Değerler eğitimi çalışmalarına yer verilmesi,

12-İş sağlığı ve güvenliği tedbirleri doğrultusunda eğitim ve öğretim faaliyetlerinin planlanması,

13-Öğrenci ödev ve projeleri ile sınavların planlanması

14-Öğrenci devamsızlıklarının önlenmesi için alınacak tedbirler.

Kas

Okulumuza ait 2023-2024 eğitim öğretim yılı şube öğretmenler kurulu toplantı gündem maddelerine aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

Toplantılar her sınıf düzeyinde aynı sınıfta ders okutan öğretmenlerin katılımıyla sınıf rehber öğretmenlerinin planlamasıyla 20-24 Kasım 2023 tarihleri arasında yapılacaktır.

Açıklama:

Sınıf/şube öğretmenler kurulu MADDE 110 – (Başlığı ile Birlikte Değişik:RG-16/9/2017-30182) (1) Sınıf/şube öğretmenler kurulunun oluşumu; sınıf öğretmenler kurulu aynı sınıf seviyesinde, şube öğretmenler kurulu ise aynı şubede ders okutan öğretmenler ile (Değişik ibare:RG-8/9/2023-32303) rehber öğretmenlerden oluşur.

(2) (Değişik:RG-5/9/2019-30879) Kurullar; kasım ve nisan ayları içinde yapılır. İhtiyaç hâllerinde ise eğitim kurumu müdürünün, ilgili müdür yardımcısının, (Değişik ibare:RG-8/9/2023-32303) rehber öğretmenin ya da sınıf/şube rehber öğretmeninin talebi ve eğitim kurumu müdürünün uygun görmesiyle toplanır.

Sınıf/şube öğretmenler kurulu toplantıları ihtiyaca göre ayrı ayrı yapılabileceği gibi birleştirilerek de yapılabilir. Ders yılı sonunda yapılan toplantıda ise eğitim ve öğretim yılı boyunca alınan kararlar ve sonuçları değerlendirilir.

( 3) (Değişik:RG-5/9/2019-30879) Kurullar; kasım ve nisan ayları içinde konuyla ilgili hazırlanacak ve kurul üyelerine toplantı öncesi duyurulacak gündem ile toplanır. Zorunlu durumlar dışında toplantıların tarihi, yeri ve gündemien az 5 gün önceden ilgililere yazılı olarak gerektiğinde eposta ve/veya diğer iletişim araçlarıyla da duyurulur.

(4) Kurulun başkanı,eğitim kurumu müdürü veya görevlendireceğimüdür yardımcısıdır.

(5) Görüşülen konuların özelliğine göre öğrenci velileri ile ilgilisınıfta/şubede derse giren eğitici personel de kurul toplantılarına davet edilebilir.

(6) Kurul toplantıları ders saatleri dışında yapılır.