T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ANKARA / KEÇİÖREN - Fatih Sultan Mehmet Anadolu İmam Hatip Lisesi

Haberler

Ekm

Bu yıl 100. yaşını kutladığımız Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında edebiyat öğretmenleri tarafından pano hazırlandı . Program hazırlık çalışmaları yapıldı ve program büyük bir coşkuyla kutlandı. Emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimizi kutluyoruz.

Ekm

Okulumuz konferans salonunda 13.10.2023 tarihinde İHL meslek dersleri zümresi tarafından gerçekştirilen Ezanı güzel okuma, hutbe okuma, hafızlık ve güzel Kuran-ı Kerim okuma yarışması düzenlenmiştir. Yarışmaya katılan sağlayan öğrencilerimizi kutluyor emek veren İHL meslek dersleri öğretmenlerimize bu anlamlı etkinlik için teşekkür ediyoruz.

Ekm

Ankara Ölçme Değerlendirme Merkezi ve Ankara (İl Milli Eğitim Müdürlüğü) ilçe zümre başkanları ile 26-28 Eylül 2023 tarihlerinde hazırlanan Konu-Soru dağılım tabloları Ek'te sunulmuştur. 2023-2024 eğitim öğretim yılında Ankara'da uygulanacak ortak yazılı sınavlarda okul zümre başkanları tarafından tabloların incelenmesi ve zümredeki öğretmenlerle ve öğrencilerle konunun bilgilendirilmesi gerekmektedir. Öğretmenlerimize ve öğrencilerimize duyurulur.

Ekm

  13 Ekim günü, "Dünya Afet Risklerinin Azaltılması Günü" olarak belirlenmiştir. Afetlerde risk azaltımı, afet yönetimi, afetlere hazırlık gibi disiplinleri içinde barındırmakta ve sürdürülebilir gelişmenin önemli bir parçasını oluşturmaktadır. Geleceğimizi şekillendirecek olan çocuklarımızı Afet risklerinin azaltılması konusunda bilinçlendirmek için "Afete Hazırlık" farkındalıklarının ve bilgi düzeylerinin arttırılması amacıyla okulumuz Sivil Savunma Kulübü Rehber öğretmeni Alişan HANÇER tarafından okulumuz konferans salonunda 05.10.2023 tarihinde öğrencilerimize seminer verildi.

Eyl

Okulumuzda öğrencilerimizin hoşça vakit geçirecekleri, kabiliyetlerini geliştirebilecekleri ve sosyalleşecekleri bir ortam oluşturmak için okul müdürümüz Murat AZİMLİOĞLU'nun desteği ve önderliğinde, okulumuz Edebiyet öğretmeni Yasemin Hanım ve öğrencilerinin olağanüstü gayretleriyle akıl ve zeka oyunları atölyesi için çalışmalara hız verdik. Önümüzdeki hafta atölyenin açılışını planlamaktayız.  

Ekm

Okulumuz rehber öğretmeni Nihan DEMİRAL tarafından okulumuz öğrencilerine 05.10.2023 tarihinde verimli ders çalışma ile ilgili seminer verildi.

Verimli Ders Çalışma Teknikleri

Quizler, ödevler ve sınavlar için uygun şekilde organize olmak ve hazırlanmak okul performansında büyük fark yaratabilir. Etkili çalışma doğru tutumla başlar; olumlu bir bakış açısı, çalışmayı bir zorluktan öğrenme fırsatına dönüştürebilir.

Etkili ve verimli bir şekilde nasıl çalışılacağını öğrenirken herkese uyan tek bir yaklaşım yoktur. Çalışma yöntemleri her öğrenciye göre uyarlanmalıdır. Herkesin farklı yetenekleri vardır, bu nedenle senin için neyin işe yarayıp neyin yaramadığını belirlemek önemlidir. İlk olarak ne tür bir öğrenci olduğunu ve hangi çalışma tekniklerinin senin için en uygun olduğunu keşfetmelisin.

Bazı öğrenciler için ders çalışmak ve motive olmak daha kolay gelirken bazılarının biraz daha fazla çalışması gerekebilir.

Günlük ve haftalık planlar yapmak, dikkat dağıtıcıları ortadan kaldırmak, gerektiğinde mola vermek gibi bazı teknikler sayesinde verimli ders çalışmak mümkün.

Bu sayede hem kısıtlı zaman içerisinde yapman gereken işleri bitirebilir hem de daha kolay konsantre olabilirsin. Bu sebeple bu teknikleri uygulamak, ders çalışırken verimli olabilmek için oldukça önemli.

Peki nasıl verimli ders çalışılır?

Sana uygun olabilecek bu verimli ders çalışma tekniklerini uygulayarak ders çalışma sürecini daha verimli hale getirebilirsin:

1. Derslere düzenli olarak katılmak.

Özellikle üniversitelerde devam zorunluluğunun olmadığı derslere katılım genelde düşük oluyor. Elbette tüm derslere katılmak zor fakat derslere katılmanın ders çalışırken oldukça fayda sağlayacağını unutmamak gerek. Çünkü derslerde tamamen konsantre olmasak bile konulara aşina olunuyor. Dersi dinlerken konu tam olarak kavranmasa bile neler içerdiğini ve ne kadar çalışılması gereken bir ders olduğunu tespit etmek kolaylaşıyor.

Hiç duymadığın konuya çalışmak, birkaç saatlik bir derste dinlediğin konuya çalışmaya kıyasla daha zor olabiliyor. Bu sebeple derslere düzenli olarak katılmak, verimli ders çalışabilmek için önemli.

2. Düzenli tekrar yapmak.

Derslere düzenli katılmak kadar, derslerde öğrenilenleri tekrar etmeye çalışmak da oldukça önemli. Derse katılmış olunsa bile o hafta içinde öğrenilenler tekrar edilmediğinde kısa sürede unutulabiliyor. Bu nedenle düzenli tekrar yapmak, verimli ders çalışmanın önemli noktalarından bir tanesi.

Düzenli tekrar yapmak, öğrenilenleri kavramayı ve hatırlamayı kolaylaştırıyor. Ayrıca ders çalışma motivasyonunu da artırıyor.

3. Erken başlamak.

Verimli ders çalışabilmek için erkenden başlamak ve istikrarlı bir  şekilde devam etmek en önemli adımlardan biri. Bu sayede süreç içerisinde hem motivasyonun düşmüyor hem de sosyal hayatına ve ilgi duyduğun ders dışı etkinliklere vakit ayırmak kolaylaşıyor.

Hem sosyal hayatını devam ettirebildiğin hem de derslerine odaklanabildiğin bir süreç tamamen ders çalışman gereken yoğun bir sürece kıyasla çok daha keyifli. Bu dengeli durum ders çalışırken konsantre olmanı kolaylaştırdığı gibi psikolojik olarak da daha motive ve mutlu olmana yardımcı oluyor. Bu yüzden ders çalışmaya olabildiğince erken başlamak verimli çalışma saatleri geçirmene yardımcı olur.

4. Günlük plan yapmak.

İyi bir plan sayesinde, kısıtlı zamanın olsa bile alabileceğin en iyi sonucu alabilirsin. Plan yaparak her gün ne yapacağını ve haftanın sonunda nereye varabileceğini belirlemiş olursun.

Çalışırken bir programa uymak ve bir planı takip etmek, insanı daima motive eder. Aynı zamanda plana uymaya çalışılacağı için çalışma süresince daha istikrarlı olursun. Bununla beraber verimli ders çalışma yöntemleri de uygulandığında süreç kolay hale geliyor.

Verimli ders çalışma programı hazırlamak için çalışılacak dersleri, konuları günlere bölmek gerekiyor. Yapabileceğinden daha fazla işi birkaç güne sığdırmaya çalışmak paniğe kapılmana ve konsantrasyonunu kaybetmene neden olabilir. Bu nedenle ders çalışma programı hazırlarken günlük yaşamını ve gün içerisinde ders çalışmaya ne kadar vakit ayırabileceğini düşünerek gerçekçi olmak gerekir.

5. Motive olmak.

Verimli ders çalışabilmek için başlangıçta ve süreç içerisinde motivasyonunu yüksek tutman gerekiyor. Çalışmanın karşılığını alacağına ve başarılı olmak istediğin şeyde başarılı olabileceğine inanmak oldukça önemli. Bu sayede ders çalışmayı günlük bir rutin ve yapılması gereken bir iş olarak görebiliriz. Bu da verimliliğini arttıracaktır.

6. Uygun çalışma ortamını oluşturmak.

Uygun çalışma ortamı oluşturmak ders çalışırken odaklanmayı kolaylaştıran eylemlerden bir tanesi. Rahat bir çalışma  sandalyesi, boyuna uygun bir masa ve gerekli diğer ekipmanların yakınında olması ders çalışırken fiziksel olarak daha rahat hissetmeni sağlayacaktır. Bunun yanı sıra üretkenliğni de arttıracaktır.

Ayrıca verimli ders çalışma panosu kullanarak günlük planını bu panoya asabilirsin. Notlarını, önemli formülleri bu panoya asarak gün içerisinde de görmeni sağlayabilirsin. Bu sayede önemli noktaları hatırlaman kolaylaşacaktır.

7. Dikkat dağıtıcıları ortadan kaldırmak.

Ders çalışırken ihtiyacın olmayacaksa telefon, tablet gibi elektronik cihazları çalışma alanından uzaklaştırabilirsin. Gelen  bildirim veya aramalar dikkatini dağıtabilir. Telefonunu başka bir odada bırakmak, ders çalışırken farkında olmadan telefonu alıp sosyal medyaya bakınmana da engel olacaktır.

8. Not tutmak.

Günümüzde not tutmak için farklı cihazlar kullanılabiliyor ya da elinde zaten yazılı bir doküman olduğu için not tutmak istemediğin durumlar olabiliyor. Ancak ders çalışırken bir kağıda veya deftere öğrendiklerini not almak öğrenme  
sürecinde oldukça etkili oluyor. Öğrenmeyi ve öğrenilenlerin kalıcı olmasını kolaylaştırıyor. Bu da ders çalışırken verimliliği artırıyor.

9. Kendi öğrenme stilini bulmak.

Bazı insanlar okuduğunu rahatlıkla anlayabilirken bazıları görsel bir materyale ihtiyaç duyabiliyor. İşitsel, görsel veya deneysel farklı öğrenme stilleri mevcut. Senin için en verimli olan öğrenme tekniğini bulman ve ders çalışırken öğrenmeni kolaylaştıran teknikleri uygulaman gerekiyor. Örneğin; bir dersi birinden dinleyince daha iyi öğrendiğini düşünüyorsan, internetteki ders videolarından yararlanabilir veya bir arkadaşından konuyu sana anlatmasını rica edebilirsin.

10. Zamanı verimli kullanmak.

Verimli ders çalışmak için zamanı da verimli kullanmak gerekiyor. Tüm vaktini ders çalışmaya ayırmak yerine, hem sosyal hayatına, hobilerine hem de okul hayatına gerektiği kadar vakit ayırabilirsin. Ders çalışmak için kısıtlı vakit ayırmak veya tüm vaktini ders çalışmaya ayırmak doğru olmayacaktır. Kısacası zaman yönetimi konusunda oldukça titiz davranmalısın.

Ders çalışmaya ayırdığın vaktini de olabildiğince verimli kullanmalısın ki yapacağın işler aksamasın ve zaman kaybı yaşamayasın.

11. Uyku düzeninin olması ve yeteri kadar uyumak.

Verimli ders çalışmak için verimli uyku oldukça önemli. Günlük uyuman gereken bir süre var. Ayrıca ne kadar uyuduğun kadar uykunun kalitesi de gün içerisinde fiziksel olarak etkiliyor.

Uykunu almadığında baş ağrısı, halsizlik gibi fiziksel sorunlarla karşılaşabileceğin gibi ders çalışırken odaklanman da zorlaşıyor. Bu da verimli ders çalışmaya engel oluşturuyor.

12. Açken veya yemekten hemen sonra ders çalışmamak.

Açken veya yemekten hemen sonra ders çalışmak da kişiyi fiziksel olarak etkileyen ve ders çalışırken verimi düşüren durumlardandır.

Açken konsantre olmakta ve öğrendiklerini kavramakta zorlanabilirsin. Yemekten hemen sonra genellikle uykun gelir veya yorgun hissedebilirsin. Bu sebeple yemekten sonra biraz kendine vakit ayırıp bir süre sonra ders çalışmaya başlamak  tavsiye edilir.

13. Sık sık mola vermek.

Mola vermeden 3-4 saat aralıksız çalışmak bir süre sonra üretkenliğinin azalmasına ve veriminin düşmesine sebep olabilir. Verimli ders çalışma süreci için sık sık mola vermek oldukça önemli.

Pomodoro tekniği gibi odaklanmayı ve çalışmayı kolaylaştıran çeşitli teknikler ve bunların mobil uygulamalarını kullanarak mola ve ders sürelerini kontrol etmen kolaylaşabilir. Bunun yanı sıra kendin de en rahat ettiğin ve en çok verim aldığın  ders ve mola sürelerine karar verebilirsin.

Molaların ders çalışma hevesini kaybedecek kadar uzun olmamalı. Kısa bir kahve molası veya çalıştığın konular dışında 5-10 dakika bir şeyler okumak mola vaktinde rahatlamanı kolaylaştıracaktır.

14. Tek bir işe odaklanmak.

Çalışırken müzik dinlemek, televizyonun açık olması gibi faktörler verimli ders çalışmayı engellemektedir. Bunun yanı sıra ders çalışırken başka işlerle meşgul olmak da dikkatini dağıtacaktır. Dolayısıyla çalışma tempon düşecektir.

Multi-tasking denilen aynı anda birden çok görevi yerine getirme becerisinin ders çalışırken verimi düşüreceği düşünülmektedir. Kısacası ders çalışırken sadece çalıştığın derse odaklanmak daha verimli olmanı sağlayacaktır.

15. Uyumadan önce notları gözden geçirmek.

Öğrenciler genellikle, gün içinde ders çalışırken notlar alıyor ancak sonraki günlerde ve haftalarda çoğunu unutuyor. Çalışmanın verimli olabilmesi için öğrendiklerinin kalıcı olması gerekiyor. Bu yüzden aldığın notları sık sık gözden geçirmek oldukça önemli.

Bunun yanında, uyumadan önce çalıştığın konularla ilgili notlarını gözden geçirmek, tekrar okumak ve o gün öğrendiklerini tekrar etmek faydalı olabilir. Çeşitli araştırmalarda uykudan önce düşünülen, okunan bilgilerin daha kalıcı olduğu  söyleniyor. Verimli ders çalışabilmek için sen de öğrendiklerini uyumadan önce tekrar ederek kalıcı hale getirebilirsin.

Son olarak belirtmek isteriz ki çalışmanın en iyi yolunu bulmak devam eden bir süreçtir. Neyin işe yaradığını (nelerin yaramadığını) daha iyi anlamak için çalışma becerilerini sürekli geliştirmelisin.

Nasıl daha iyi çalışılacağını öğrenmek, bir dahaki sefere büyük bir sınav geldiğinde panik ve hayal kırıklığını önlemeye yardımcı olur. Sonuçta, materyali düzgün bir şekilde gözden geçirmek ve uygulamak için zamanın olduğunda, bir testten önce daha başarılı olman ve daha az stresli olman daha olasıdır!

Etkili ve verimli çalışma alışkanlıklarına hakim olmak, yalnızca öğrenmeyi kolaylaştırmakla kalmaz, öğrencilik hayatın boyunca daha iyi notlar almanı sağlar.

Eyl

Mevlid-i Nebi Haftası Etkinlikleri kapsamında okulumuz meslek dersleri öğretmenleri tarafından hazırlanan program İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünde görevli Şube Müdürlerimizin de katılımıyla 26.09.2023 tarihinde okulumuz konferans salonunda yapıldı. Emek veren öğretmen ve öğrencilerimizi kutluyor, katılım sağlayan Müdürlerimize , öğretmen , öğrenci ve velilerimize teşekkür ediyoruz. Mevlid-i Nebi haftanız kutlu olsun.

Ekm

Okulumuz 9.sınıf öğrencisi Hakan Arda İlimizi temsil ederek bizi gururlandırmaya devam ediyor.

Eyl

Okulumuzda 04.09.2023 tarihinde Okul Müdürü Murat AZİMLİOĞLU başkanlığında öğretmenler kurulu toplantısı yapıldı. Toplantı saat 10.00 da Milli Eğitim Bakanımız Sayın Yusuf TEKİN'in açılış konuşmasıyla başlamış ve saat 13.00 da iyi dilek ve temennilerle sona ermiştir. 

Ağu

  Öğrencilerimizin okuyan, düşünen, yorumlayan, eleştiren, medeniyetimizin kültürel mirasını değerlendirebilen, zenginleştiren ve yaygınlaştıran; okumayı bir yaşam biçimi hâline getiren, arkadaşlarıyla kültürel zeminde yeni bağlar kuran bireyler olarak yetişmelerini sağlamak ve onların bilimsel, sosyal, kültürel, sanatsal, edebi ve meslekî gelişimlerine çok yönlü katkıda bulunmak amacıyla "Oku-Yorum" Okuma Kültürünün Geliştirilmesi Projesi tüm Anadolu imam hatip liseleri ve imam hatip ortaokullarında uygulanmak üzere hayata geçirilmektedir.

İlgili Klavuza Aşağıdaki Linkten Ulaşabilirsiniz.

meb_iys_dosyalar/06/15/120989/dosyalar/2023_08/16143228_uygulama-kilavuzu.pdf

 

 

 

May

Din Öğretimi Genel Müdürlüğü' nün KTS etkinlikleri olarak okulumuzun koridorlarında günümüz şair-yazarların hayatı ve eserlerinin tanıtımı yapıldı. Öğrencilerimizin ve ziyaretçilerimizin ilgi alanlarına sunuldu.

May

Okulumuzda Din Öğretimi Genel Müdürlüğü Nisan ayı KTS etkinlikleri kapsamında öğrencilerin kişisel yeteneklerini ortaya çıkarmak ve musiki alanında faaliyetler gerçekleştirmek için Meslek Dersleri Öğretmeni Mehmet Fatih CENGİZ  yönetiminde okul musiki koroları oluşturuldu ve çalışmalar yapıldı. Okul Musiki Korosu, çok amaçlı salonda ve mescidimizde öğrencilerimize, mübarek gün ve gecelerde ise cami ve mescitlerde cemaate çeşitli ilahiler okudular. Öğretmenimiz ve öğrencilerimize teşekkür ederiz. 

May

Milli Eğitim Bakanlığı Akademik Gelişim, Kariyer Planlama ve Üniversiteye Hazırlık Alanı ''Akademik rehberlik çalışmaları doğrultusunda üniversite tanıtımları olan bilgilendirme faaliyetleri sanal tur veya gezi/gözlem şeklinde gerçekleştirilir.'' faaliyeti kapsamında okulumuz Rehber Öğretmeni İlkay DUMAN tarafından öğrencilerimize sanal tur düzenlendi. Üniversiteler ve bölümleri hakkında bilgiler verildi. Üniversiteler hakkında daha detaylı bilgi alabilmek için bilgi alabilecekleri e mail adresleri verildi.

Materyal Talep Edebileceğiniz Üniversitelerin Mail Adresleri

 

bilgi@ibu.edu.tr

 

ozelkalem@agu.edu.tr

 

info@acibadem.edu.tr

 

rektorluk@adanabtu.edu.tr

 

bidb@adiyaman.edu.tr

 

ozelkalem@adu.edu.tr

 

ozkalem@aku.edu.tr

 

gensek@agri.edu.tr

 

ozelkalem@ahievran.edu.tr

 

rektorozelkalemi@akdeniz.edu.tr

 

ozelkalem@aksaray.edu.tr

 

alku@alanya.edu.tr

 

info@ahep.edu.tr

 

webadmin@amasya.edu.tr

 

gensek@anadolu.edu.tr

 

bilgi@asbu.edu.tr

 

ankara@ankara.edu.tr

 

ard@ardahan.edu.tr

 

artvin@artvin.edu.tr

 

iletisim@adiguzel.edu.tr

 

ata@atauni.edu.tr

 

atilimrektorluk@atilim.edu.tr

 

info@avrasya.edu.tr

 

ozelkalem@avrupa.edu.tr

 

info@bahcesehir.edu.tr

 

bau@balikesir.edu.tr

 

ozelkalem@bandirma.edu.tr

 

rektorluk@bartin.edu.tr

 

rektorlk@baskent.edu.tr

 

batman@batman.edu.tr

 

rektor@bayburt.edu.tr

 

ozelkalem@beykent.edu.tr

 

bilgi@beykoz.edu.tr

 

info@bezmialem.edu.tr

 

genelsekreterlik@bilecik.edu.tr

 

basinyayin@bingol.edu.tr

 

info@biruni.edu.tr

 

info@beu.edu.tr

 

kurumsaliletisim@boun.edu.tr

 

ozel.kalem@bozok.edu.tr

 

ozelkalem@btu.edu.tr

 

rektor@beun.edu.tr

 

ozelkalem@cbu.edu.tr

 

ryaziisl@cumhuriyet.edu.tr

 

cag@cag.edu.tr

 

ozelkalem@comu.edu.tr

 

webadmin@cankaya.edu.tr

 

cku@karatekin.edu.tr

 

genel-sekreter@cu.edu.tr

 

gensek@dicle.edu.tr

 

rektor@dogus.edu.tr

 

gen.sek@deu.edu.tr

 

ozelkalem@dpu.edu.tr

 

bilgiislem@duzce.edu.tr

 

personeldb@mail.ege.edu.tr

 

basinyayin@erciyes.edu.tr

 

rektorluk@erzincan.edu.tr

 

bilgi@erzurum.edu.tr

 

rektor@ogu.edu.tr

 

info@faruksarac.edu.tr

 

fsm@fsm.edu.tr

 

okalem@firat.edu.tr

 

info@gsu.edu.tr

 

.@gazi.edu.tr

 

reksek@gantep.edu.tr

 

ozelkalem@gop.edu.tr

 

bilgi@gtu.edu.tr

 

info@gedik.edu.tr

 

rektor@giresun.edu.tr

 

gumushane@gumushane.edu.tr

 

ozelkalem@hacettepe.edu.tr

 

rektorluk@hakkari.edu.tr

 

ibrahimyeter@halic.edu.tr

 

ozelkalem@harran.edu.tr

 

info@hku.edu.tr

 

rektorluk@hitit.edu.tr

 

info@igdir.edu.tr

 

berna.avci@isikun.edu.tr

 

bilinfo@bilkent.edu.tr

 

universite@inonu.edu.tr

 

ofis@iste.edu.tr

 

arel@arel.edu.tr

 

info@aydin.edu.tr

 

info@bilgi.edu.tr

 

info@istanbulbilim.edu.tr

 

bilgi@esenyurt.edu.tr hitm@gelisim.edu.tr

 

kamil.uslu@kavram.edu.tr

 

emine.sular@kemerburgaz.edu.tr

 

kultur@iku.edu.tr

 

ozelkalem@medeniyet.edu.tr

 

bilgi@medipol.edu.tr

 

bilgi@rumeli.edu.tr

 

bilgi@izu.edu.tr

 

info@sehir.edu.tr

 

rektorluk@sehir.edu.tr

 

genelsekreterlik@sehir.edu.tr

 

info@sisli.edu.tr

 

ozelkalem@itu.edu.tr

 

rektorluk@ticaret.edu.tr

 

iubilgi@istanbul.edu.tr

 

29mayis@29mayis.edu.tr

 

info@istinye.edu.tr

 

ik@ieu.edu.tr

 

rektorluk@ikc.edu.tr

 

bilgi@iyte.edu.tr

 

khas-rektorluk@khas.edu.tr

 

rektor@kafkas.edu.tr

 

gsekr@ksu.edu.tr

 

info@kapadokya.edu.tr

 

iletisim@karabuk.edu.tr

 

information@ktu.edu.tr

 

iletisim@kmu.edu.tr

 

rektor@kastamonu.edu.tr

 

ozelkalem@kku.edu.tr

 

ozelkalem@klu.edu.tr

 

ozelkalem@kilis.edu.tr

 

rekiletisim@kocaeli.edu.tr

 

rektor@ku.edu.tr

 

info@gidatarim.edu.tr

 

bilgi@karatay.edu.tr

 

maltepe@maltepe.edu.tr

 

pdb@artuklu.edu.tr

 

mef@mef.edu.tr

 

rektorluk@mehmetakif.edu.tr

 

ozelkalem@mersin.edu.tr

 

rector@msgsu.edu.tr

 

okalem@mu.edu.tr

 

rektorlukyaziisleri@mku.edu.tr

 

bilgi@alparslan.edu.tr

 

ozelkalem@nku.edu.tr

 

bilgi@konya.edu.tr

 

ozelkalem@nevsehir.edu.tr

 

genel.sekreterlik@nisantasi.edu.tr

 

info@nny.edu.tr

 

okan@okan.edu.tr

 

iletisim@omu.edu.tr

 

rektorozelkalem@odu.edu.tr

 

gensek@metu.edu.tr

 

osmaniye@osmaniye.edu.tr

 

rektor@ozyegin.edu.tr

 

ozelkalem@pau.edu.tr

 

bilgi@pirireis.edu.tr

 

info@plato.edu.tr

 

genel.sekreter@erdogan.edu.tr

 

suhelp@sabanciuniv.edu

 

bilgi@sbu.edu.tr

 

ilko@sakarya.edu.tr

 

info@sanko.edu.tr

 

ozelkalem@selcuk.edu.tr

 

siu@siirt.edu.tr

 

sinop@sinop.edu.tr

 

bidb@sdu.edu.tr

 

posta@sirnak.edu.tr

 

info@tedu.edu.tr

 

bilgi@etu.edu.tr

 

rektorluk@toros.edu.tr

 

genelsekreterlik@trakya.edu.tr

 

rektor@thk.edu.tr

 

info@tau.edu.tr

 

ozelkalem@ufuk.edu.tr

 

info@antalya.edu.tr

 

ozelkalem@usak.edu.tr

 

info@uskudar.edu.tr

 

bilgi@yalova.edu.tr

 

rektorluk@yasar.edu.tr

 

caykutbingol@yeditepe.edu.tr

 

rektorluk@yeniyuzyil.edu.tr

 

ybu@ybu.edu.tr

 

ozelkalem@yildiz.edu.tr

 

yiu@yiu.edu.tr

 

 

bilgi@yyu.edu.tr

May

MEB Din Öğretimi Genel Müdürlüğü Kalite Takip Sistemi Faaliyetleri kapsamında Öğretmenlerimizle "Eğitim Sürecinde Öğrencilerimizi Motive Etmenin Yolları" konusunu müzakere ettik.

Sunumu gerçekleştiren okulumuz Rehber Öğretmeni İlkay DUMAN: "Motivasyonu sağlanmayan öğrencinin hedeflerine ulaşmasının çok zor olduğunu" belirterek konunun önemini vurguladı.


Yapılan sunum ve müzakerelerde öğretmenlerimiz tarafından iyi örnek uygulamalarının paylaşılmasından sonra "Eğitim Sürecinde Öğrencilerimizin Motivasyonlarını gerçekleştirmek" için aşağıdaki yöntemlerin tüm öğretmenler tarafından iş birliği içinde uygulanmasına karar verildi.

 

1- Öğrencilere Kendilerini Kontrol Edebilme Duygusunu Kazandırma

2- Amaçların Belirlenmesi

3- Güvenli Ortam Oluşturmak

4- Sınıf Görünümünü Değiştirmek

5- Çeşitli Deneyimler Sunmak

6- Olumlu Rekabet Ortamı Sağlamak

7- Ödüller Teklif Etmek

8- Öğrencilere Sorumluluklar Vermek

9- Öğrencilerin Grup Çalışması Yapmasına İzin Vermek

10- Hak Ettiğinde Övgüde Bulunmak

11- Kendilerine Olan Güvenlerini Artırmak

12- Heyecanlı Olmak / Heyecanı Öğrencilerle Paylaşmak

13- Öğrencilerinizi Tanıyın

14- Öğrencilerin İlgilerini Kontrol Altında Tutmak

15- Öğrencilerin Kendi İçsel Motivasyonlarını Sağlamasına Yardımcı Olmak

16- Öğrencilerin Endişelerini Yönetmek

17- Yüksek Fakat Ulaşılabilir Hedefler Koyun

18- Geri Dönütlerde Bulunarak Öğrencilerin Kendilerini Geliştirmelerine İmkân Tanıyın

19- Gelişmeyi İzlemek

20- Sınıf Araç ve Gereçlerini Eğlenceli Hale Getirmek

21- Başarı İçin Gerekli Olanakları Sunmak

May

 Din Öğretimi Genel Müdürlüğü Mesleki Uygulama ve Esasları çerçevesinde öğrencilerin mesleki bilgi ve becerilerini arttırmak için her ay Kalite Takip Sistemine kaydedilmek üzere çalışmalar yapılmaktadır bu kapsamda 2023 Eğitim Vizyon Belgesi alan başlığı Eğitim Ortamları ve Fiziki İmkânlar Alanı kapsamında okul binalarının yapım ve onarımında geleneksel mimarimizden izler yansıtmaya çalışılarak yeni teknoloji ve enerji tasarrufu sağlayacak tasarımlar içermesine özen gösterilir. Okul ve pansiyonlardaki uygun mekânlar öğrencilerin, medeniyetimizin izlerini ve kültürel zenginliklerini tanımalarını sağlayacak şekilde tasarlanır. Bu tasarımlarda, kültür ve medeniyet tarihimizin büyüklerinden öğrencileri tefekküre sevk eden mefkûre oluşturan mısra, hat, minyatür, tezhip, karakalem, fotoğraf, karikatür levhaları, özgün söz, vecize, ayet ve hadislerle donatılır maddesi gereğince  2022-2023 Eğitim-Öğretim yılı Nisan ayı Kalite Takip Sistemi Vizyon Belgesinde yer alan ilgili alan başlığı ve ilgili madde doğrultusunda okulun uygun alanlarında özellikle okul koridorlarında hat sanatı kullanılarak, değerler eğitimini destekleyen tarihi dokularla hat, ebru ve tezhib çalışmaları sergilendi ve öğrencilerimizin ve okulu ziyarete gelen Velilerimizin istifadelerine sunuldu.